Vykdydamas pirmąjį SEO projektą, atnaujinau draugo svetainę, kad ji atitiktų žiniatinklio standartus ir būtų pritaikyta SEO. Žinoma, nekantravau pamatyti, kokį skirtumą tai pakeis reitinguose ir sraute. Tikėjausi šiek tiek pagerėjimo, bet buvau nustebęs, koks greitas ir dramatiškas buvo pasikeitimas. Tiksliau, aš nesitikėjau, kad Google SERP užimsiu 1 vietą pagal vieną iš savo raktinių žodžių praėjus savaitei po naujos svetainės paskelbimo. Bet ten jis buvo mėlynas ir baltas: naujas puslapis, kurį įtraukiau į savo draugo svetainę, užėmė pirmąją vietą pagal žodžius „paukščių konsultacija“.
pavadinimo (nors anksčiau jis nebuvo užėmęs nė v Pirkite masinių SMS paslaugą ieno reitingo), tikėjausi, kad užėmiau pirmąją vietą už „skraidantį žiedo nešiklį“. Vienintelė konkurencija buvo kažkas Didžiojoje Britanijoje, kuris vietoj papūgų naudojo baltąsias pelėdas. Ir peršokti iš #450 į #17 "paukščių parodoje Orange County" taip pat nebuvo labai blogai. Tačiau mane šokiravo tai, kad užėmusi pirmąją vietą iš karto pagal tai, kas atrodė kaip konkurencingas raktinis žodis. Antrą vietą užėmė žuvų ir medžiojamųjų gyvūnų agentūrų konsorciumo PDF ataskaita, pavadinta „Konsultacija su negaminančiais migruojančiais paukščiais“.
Po trijų valandų, kai įjungiau ekrano fiksavimo programinę įrangą ir norėjau nufotografuoti savo pasiekimą, sužinojau, kad nuslydau į #3 padėtį. 1 vietą dabar užėmė „Fish and Game“ svetainė, o antroji vieta yra 2. Atidžiau apžiūrėjus paaiškėjo, kad jie pridėjo tos pačios ataskaitos HTML versiją, kuri užėmė pirmąją vietą. 2 numeris buvo antrinis sąrašas, rodantis originalų PDF puslapį. Nebent man kažko trūksta, galiu tik daryti išvadą, kad perėjimas nuo PDF prie patogesnio ir standartiškesnio formato paskatino svetainės reitingą.
Be mano draugo vardo ir jo verslo
-